Steen Kirkegaard Erichsen

Steen Kirkegaard Erichsen

Steen Kirkegaard Erichsen er født i 1960, og debuterede som kunstner i 1993. Han har hurtigt fået skabt sit eget specielle billedunivers, hvor det skaldede menneske kæmper sig frem gennem alle livets genvordigheder.

En af de mest talentfulde surrealister i Danmark

Måske er surrealist end ikke det helt rigtige ord, for kunstneren opererer et sted imellem den knivskarpe realisme og det mere dobbelttydige symbolsprog hos surrealisterne.

Med sit egenartede billedsprog, en blanding af seriøs iagttagelse og naivistiske streg, arbejder Steen Kirkegaard Erichsen i et billedunivers, hvor man aldrig finder et facit – men nærmere udfordres som beskuer og måske bliver klogere på sig selv.

Det er netop en af de væsentligste begrundelser, for kunstneren, når han sætter sig til staffeliet – at være klogere på sig selv, når lyset slukkes i atelieret på den sjællandske Vestegn. Derved håber han at beskueren også stiller spørgsmål til sig selv – at der opstår en dialog.

“Min kunstneriske drivkraft er verdenen omkring mig, med mennesker og kultur – iagttagelse, fordybelse og det pulserende liv”

Kirkegaard modtog Statens Kunstfonds Arbejdsstipendium 2002-2004 og har udstillet i en lang række gallerier og museer, siden 1993 hvor første udstilling fandt sted og frem til 2009 hvor han valgte at holde en pause fra maleriet.

Vil du se mere af Steen Kirkegaard Erichsen? Så finder du herunder både grafik og papirskiter.

Papirskitser – Grafik

Se udstillingskatalog herunder

Download her

Se TV-indslag med Steen lige HER:

Viser alle 41 resultater