Julie Nord

Julie Nord

Julie Nord er billedkunstner. Hun er født i 1970 i København, hvor hun også i dag bor og arbejder. Julie Nord er uddannet 1994-2001 på Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Nord etablerer i sine figurative tegninger og malerier et grænsefelt mellem fiktion og virkelighed, mellem det fantastiske og det konforme og ikke mindst mellem individet og den ydre verden. Individet er her ofte børn og præpubertære væsner i besiddelse af et tilsyneladende vildtvoksende indre liv.

Hun henter bl.a. sin inspiration fra gyserfilm, børnebogsillustrationer og outsiderkunst, og selvom motiverne kan forekomme nærmest absurde (kæledyr med menneskehoveder, spøgelser, levende påklædningsdukker) – har de samtidig en stærkt realistisk kvalitet over sig, som udspringer af værkernes ofte genkendelige, ikoniske situationer.

Forventningerne til det figurative, realistiske værk udfordres i kraft af sammenstillingen af de umage, uproportionelle, ‘forkerte’ motiver – og det tvinger beskueren til at balancere i en sammenstykket virkelighed af lige dele identifikation og fremmedgørelse.

Viser alle 3 resultater

 • Julie Nord - Model 50 x 34 cm

  Model

  Kunstner:

  Julie Nord

  Størrelse:

  50×34,5

  kr. 3.900,00
  Tilføj til kurv
 • Julie Nord -The ballad of Whining Winnie

  The ballad of Whining Winnie

  Kunstner:

  Julie Nord

  Størrelse:

  48×65

  kr. 3.900,00

  Solgt

  Læs mere
 • Grafik af Julie Nord

  Julie Nord: Portræt af barn

  Kunstner:

  Julie Nord

  Størrelse:

  50×34,5

  kr. 3.900,00

  Solgt

  Læs mere