Helga Kristmundsdottir

Helga Kristmundsdottir

født 1953


Helga Kristmundsdóttir er født på Island og uddannet på Island og i Danmark.

Helga Kristmundsdóttirs landskaber er genfortalt malerisk, ligesom det ordknapt skrevne er udtrykt i de islandske sagaer. Hendes mennesketomme, titelløse malerier er som de islandske sagaer sat i billeder!

Helga Kristmundsdóttir værker er meget stringente og klare i deres udtryk. Hendes indtrængende, ekspressionistiske naturmaleri, der med den fremherskende kvadratiske størrelse med et køligt farvevalg i blåt – understreget af hvidt med tydelige konturer – viser det islandske bjerglandskab.

Dette landskab er opbygget af basalt og lavalag med gletsjere og brusende elve, hvor Helga Kristmundsdóttir med sine røde farvenuancer i lavabrudstykkerne understreger de to norrøne temperamenter: det kølige og det varmblodige, to modsætninger, der også i hendes tilfælde indgår i en lykkelig symbiose. Man kan sige, at der er ild og sne i hendes landskabsmalerier med tydeligt accentuerede, farvede bjergmassiver med anstrøg af abstraktion – i visse af malerier som en forstørret pointillisme, hvor sten indtager prikkernes plads i Helga Kristmundsdóttirs værker!

Hendes affolkede landskaber udtrykker stor kærlighed til den islandske natur.

CV:
Født i Ísland, 1953, Born in Iceland, 1953 Bosat i Danmark fra 1989. Resident in Denmark from 1989.

Uddannelse
1972 – 1976: MHÍ. – Íslands Kunstakademi, – keramik1982 – 1986: MHÍ. – Íslands Kunstakademi, – væver1991 – 1995: Århus Kunstakademi, – maleri

Viser et enkelt resultat

 • Uden Titel 3

  Kunstner:

  Helga Kristmundsdottir

  Størrelse:

  100×100

  kr. 14.000,00
  Tilføj til kurv